Jul, jul

Tog barnen ut pa julaventyr igar, orkar inte skriva allt plus att barnen nu har vaknat men har kommer bilderna.. :)

http://www5.snapfish.com/thumbnailshare/AlbumID=2971247014/a=114294003_114294003/otsc=SHR/otsi=SALBlink/COBRAND_NAME=snapfish/

Imorgon ar det thanksgiving och sen kommer mamma och pappa och jag far min dator, Jippi!! Pussisar!

Min bebis<3

Som jag skrev i gar sa madde nate inte bra under dagen och jag blev mer och mer orolig for honom efter nap da han verkade ha svart att andas. Efter pratat med Kaela och Bill tog vi ett beslut att han skulle till akuten.. Sa jag packa en overnattningsvaska till Hayden som redan var hos grannen och Margie(grannen) var snall och skjussa oss till sjukhuset.. Det ar nog en av mina laskigaste stunder i livet att se lilla nate har sa jobbigt och andas och ett antal ganger var pa vag att tuppa av.. Vi fick som tur var snabb vard men eftersom ingen av hans foraldrar var narvarande fragasatte de mig mycket och de ringde tillslut till Kaela som rattade ut allt for dem.. Sa han lades i en sang och fick en mask som skulle hjalpa han andas. Han skulle ha den i 2h och sen om han blivit battre fa aka hem och ata medicin i 5dagar.. Men han blev dock inte battre av de sa de bestamde att lagga in han.. Sa vi vantade fran 9pm till 1am for att fa ett riktigt rum till han pa intensivvarden sa de kunde ha standig koll pa han.. Maste saga att han var en riktig superhjalte genom allt och grat inget.. Han lat alla doktorer lyssna pa han och ta tester.. Sa vid 1pa natten kom vi till hans rum och han fick en ny behandlig med syrgasmask som han skulle ha hela natten. Aven den var han duktig att ha pa sig hela tiden.. Bill och Kaela forsokte ta forsta basta flyg hem fran toronto.. Nate somnade till och fran under natten men saklart kunde jag inte sova.. Hade hela tidne koll pa hans anding och nar han vaknade och masken satt fel sa ville jag kunna hjalpa han.. Sa vid 6 imorse satte jag pa tecknade filmer och lat han ligga i min famn och kolla.. Jobbigt med alla sladdar som satt pa han och se till att masken satt pa.. Vid 11am sa kom Kaela och Bill till sjukhuset och var glada att se han sa glad och han pratade massor.. Han hade dock svart att jag skulle lamna eftersom jag legat vid hans sida hela tiden.. Alla ar trotta och uttmattade och Hayden saknar sin bror massor och att inte fa se mamma och pappa.. Hon ar inte tillaten att vara pa sjukhuset..
Doktorn sa imorse att han nog maste stanna i 3dagar men nyss nar jag prata med Kaela hade sjukskoterskan sagt att han kanske kan komma hem imorgon kvall. Men imorgon bitti sa aker jag till sjukhuset och tar over efter Kaela sa bade Kaela och Bill kan ta Hayden till skolan och sen bara fa lite somn.. Jag vill saklart vara hos nate sa mycket jag kan..

Sotnosen ringde mig innan han skulle somna och sager "I Love you Kara and miss you" "will you come to me tomorrow?" Tararna bara rann nar jag horde han saga det. Han ar min lilla alskling och jag vill bara att han ska fa komma hem och ma bra..

Sa blir nog inte sa mycket uppdatering, ska forsoka ha sa mycket familje tid som mojligt och hjalpas at med allt som behovs.. Allt vi kan gora ar att be att han ska bli battre.. Pussisar!

Utmattad

Så nu är man själv med barnen. Bill åkte vid 8.30pm igår och barnen låg och sov.. men strax efter 9 börjar Hayden gråta men det sluta ganska fort. Men sen efter det har det bara gått utför.. Jag vakna vid 7 när jag hörde hayden prata och sen gå upp och öppna dörren till deras rum.. Så jag gick in och trodde att de skulle vara ledsna men Hayden var så glad.. Nate däremot var sjuk.. Så planen hela tiden har varit att jag får rast när de är i skolan i 3h och sen inne hos grannen mellan 4-7pm. Men eftersom Nate var sjuk så blev han hemma från skolan och han kan även inte gå in till grannen för mamma är rädd för bakterier. Så han har suttit fast vid mig hela dagen och allt vi gjort är att kolla tv.. Vi hämta upp Hayden och gick hem och hon åt lunch.. Sen somnade nate av utmattning och feber. (Kul när man inte vet hur man ska ta hand om ett sjuktbarn och de säger att vi aldrig får ge dem någonting för går det fel så kan föräldrarna stämma en.. Men vad ska man göra?!?! Gav han barnmedicin som jag vet att Kaela och Bill ger)
Hayden somnade också som vanligt men de båda vakna vid 3pm vilket de aldrig gör utan jag måste väcka dem vid 4.. Men idag ska de såklart vakna.. så blev bara 2h i tystnad.. Och inte nog med det så hayden som alltid är bra på att gå på toa säger att hon har ont i magen och ska gå på toa så det gör hon. Sen hör jag hur hon rotar i sin byrålåda och jag frågar henne vad hon gör.. Då har hon bytt byxor för hon råkad bajsa på sig och lite överrallt i badrummet.. TACK!!!
Pricken på i är att jag själv är sjuk, så halsen gör ont, näsan är täppt och febern kommer och går.. Fattar inte varför alla olyckor kommer på en och samma gång..
Jag kan ialla fall vara tacksam att barnen är så underbara som de är.. Imorse klädder Hayden på sig själv och borsta tänderna för jag försökte få i mat och vätska i nate.. Hon kan verkligen bete sig vuxet ibland.. Och som jag sa till henne när hon stod och skämdes att olyckor händer.. Hon ville inte ens säga till mig vad som hänt för hon tyckte att det var pinsamt..

Men jag är så trött och omotiverad just nu.. Ska slänga in Hayden hos grannen om 20min och sen ta nate till affären och handla de vi behöver..

Men mamma borde jag vara orolig när nate mumlar saker och göra konstiga ljud när han sover.. Låter lite som att han lider :( tänkte att det måste vara febern eller vad tror du?

Så en dag som idag som bara skulle vara 18h blev nu 24h istället..

Pussisar!! Bilder och berättelsen om vegas kommer..

Vart tog veckan vagen?

Det ar redan torsdag och det ar redan 12november?! Vart tog tiden vagen? Snart ar det jul och allt som hor den till och sen ar det bara en kort tid kvar for mig pa Sutter street. Vilket ar riktigt trakigt.. Men som det ser ut sa blir det 2veckor i florida och sen troligtvis 2veckor i Toronto innan det blir sverige, tillbaka till SF eller kanske till och med stanna i Toronto..

Imorgon ar det fredag och da flyger jag och Bella till VEGAS!! Helt galet kul.. Sa nu ska jag ga igenom mina klanningar och skor och se vilka som far folja med i vaskan.. Tippar pa att det blir en 4klanningar mist och 3par skor.. Maste ha valmojligheter :P

Tycker ocksa att det har varit dalig respons hemmifran! Inga kommentarer.. Pussisar!

Nasta vecka satts jag pa prov!

Kaela har fram och tillbaka pratat med mig om hur hon vill ta med Bill till toronto for att fixa och kolla lite hus. Sa nasta vecka pa tisdagkvall aker Bill till Toronto och kommer tillbaka pa torsdagkvall vilket innebar att jag ska ha barnen 24/7. Har dock bada onsdag och torsdag att barnen ska over till granen och ata middag sa jag far drygt 2h rast.. Jag vet att det kommer ga bra men jag kommer verkligen sattas pa prov eftersom det kommer bli mer som att ha barn pa riktigt.

nu ska jag ga och plugga och sen ar det tv som galler. Pussisar!

Back to normal

Efter en rolig och handelserik tid da linda var har sa ar man nu tillbaka till det vanliga.. Helgen var ovanligt lugn. Fredag jobbade jag kvall, lordag var jag med en ny funnen van Sofia som jag ragga upp pa halloween festen och idag sondag har jag och Bella strosat runt i fishmans warf och sen mote vi upp Johanna for korovning i norska kyrkan.. For jag har fran och med i dag gatt med i deras svenska luciatag.. Sa vi har traning varje sondag. Vi ar nagra aldre och annars ar det mamma barn som har svenska foraldrar men ar uppvaxa har sa det har lite svart med de svenska texterna.. Och vi ska saklart ha framtradande vilket ett av de missar jag med de ar den 5december pa den svenska marknaden har i SF (ar i vegas med mamma och pappa) sen sa den 13december ar det upptradande i kyrkan, young scandinavian club och IKEA.. Man far lana lucia nattlinnen fran kyrkan och vi sjunger de vanliga julsangerna.. Jag tyckte att det var kul och skont att fa ha lite svenska traditioner..

Efter sa gick jag och bella och at och sen mote upp Johanna och hennes man David och akte pa bio.. Vi sag "Christmas carol" i 3D och IMAX.. det var en helt nu upplevelse.. Har aldrig sett 3D forut och det var verkligen att saker akte ut ur skarmen.. Sen IMAX ar varlden storsta skarm sa den ar vag till vag och skarmen gar ner en bit pa golvet sa det ser ut som de ar under ens fotter.. Helt sjukt! Men jag blev lite illamaende och fick lite huvudvark av att man var tvungen att konsentrera sig sa och sen for att det ibland var lite suddigt. men helt klart en upplevelse, men den var inte gratis.. 17DOLLAR for en bio?!?! Sa det ar en one time experiens.

En ny tradition vi har nu ar torsdagar spanderas pa en kareoke bar.. Det ar bara jag och Johanna som sjunger och forra gangen viste de vilka vi var sa nu ar vi kanda pa stallet.. Vi sjong saklart en ABBA klassiker.

Pa fredag smaller det, jag och Bella flyger till Vegas kl2pm och aker hem sondag kl7pm.. Sa de kommer bli helt galet.. Dock har vi haft lite problem da vi skulle satt in pengar pa mitt amerikanska konto for man bara kunde betala resan med det.. Sa vi skulle satta in 2 ganger 560dollar. Sa vi stoppar in pengarna i atomaten som man ska men nagot blir fel sa pengarna kommer inte in pa mitt konto. Sa jag fick ringa banken och gora en claim sa jag ar just nu av med 560dollar.. Mindre roligt eftersom de var pengarna som skulle betala resan. De sa att jag forhoppningsvis har de tillbaka om 10dagar.. En anning panik man fick da.. Men jag lana pengar av Bella tills mina kommer tillbaka sa vi kunde boka och betala sa nu ar dte bara 5dagar kvar!!! Just nu sitter jag med "white strips" i munnen och bleker mina tander.. Har hallt pa i en vecka sa jag ska ha fina vita tander till Vegas :)

For att avsluta sa har familjen tagit ett beslut att de ska flytta runt den forsta februari nasta ar.. Sa nu letas familjer som jag kanske kan flytta till eller sa blir det canada ett tag.. Som det ser ut sa blir det ialla fall 2veckor i florida sista tiden med The Clary family.. Men inget beslut behovs tas idag sa jag har gatt om tid att se mina mojligheter.. Nu ska jag ga och sova, Pussisar!

Lindas besok

Linda har ju skrivit ett fantastiskt gastinlagg sa det finns inte sa mycket jag kan tillagga men tankte att jag lagger upp lite bilder fran det..


Jag och min basta van <3

Pumpa fixning                         Peach Bellini


Ripley belive it or not + Svampbob pa pier39


Hard rock cafe och cable cars


HALLOWEEN!!


Cykling over golden gate bron


Sjolejon, palmer och Lombard street


Linda har manga bilder pa sin kamera men de kommer upp nar jag fatt dem av henne :) PUSSISAR!

Den som väntar på något gott...

...väntar alltid förlänge. MEN nu hade jag tänkt att skriva ett gäst inlägg.
Jag är hemma nu, men jag hade skrivit ett långt inlägg när jag var hos Klara, men Bills dator hade någon elak knapp som raderade allt när jag kom åt den så jag orkade inte skriva om allt, så jag skriver hemifrån nu istället.

San Francisco by Linda Sigfrids
Det började med flygresan (ofcourse) som jag var så himla nervös för. Men den gick jätte bra, mellanlandade i Cicago och Denver. Jag kom fram till San Francisco, men inte min väska.. Den försvann på vägen. Det var så himla tråkigt eftersom jag hade allt i den och jag trodde inte jag skulle få se den igen, men tack vare Bill så kom den tillbaka. På lördagen!! Så jag levde i Klaras kläder sålänge men såklart shoppade jag en hel del också. Nog om min väska nu.

Väl där så var var vi med barnen, Hayden och Nate, på dagarna. Världens mysigaste ungar! Så himla uppfostrade och jätte söta. Så vi var i parker, på badhuset, på zoo och så vidare. Hela staden är ju bara backar, då menar jag BACKAR. Så att gå där och putta på barnvagnar gjorde en helt slut. Förstår inte hur Klara orkar putta på dubbelvagnen.
Men jag tänkte att det är ju bra, gratis träning är ju aldrig fel. Men icke sa nicke.. Maten var 10 ggr värre. Haha, jag tror att det vart pizza 4 dagar i rad och hamburgare och fett, fett, fett. Tror inte att dom har nyttig mat, inte vad jag hittade iallafall. Men gott var det! Sen en dag åt vi på hard rock café. Otroligt gott! I genomsnittt så åt vi väl ute 2 gånger om dagen, ibland vart det både frukost, lunch och middag. Jag kan rekomendera hamburgaen på McDonalds med svampar på, den var god! Äta bör man annars dör man!

Kulturella har vi såklart också vart. Vi hyrde cyklar en dag och cyklade över Golden gate bron. Det var verkligen superhäftigt. Det var så kul att se den och faktist cykla över den när man annars bara har sett den på tv. Och vilken utsikt det var från andra sidan, wow! Sen åkte vi Cabel cars. Dom där spårvagnarna ni vet man ser på tv. Det var jätte härligt, vi stog och höll i oss i dom där stolparna. Jag trodde det skulle gå så fort att man skulle ramla av, me det gjorde vi inte. Haha! Vid pier 39 låg alla sjölejonen. Det ser ut som sälar men dom luktar verkligen skit. Det luktade så äckligt att jag höll på att kräkas, men nu har jag sett dom. Sista dagen åkte vi till Lombard street. Det är en av alla backar, men den är kurvig. Alltså det är en slingrig backe typ. Alcatraz hann vi inte med, det hade vart kul att åka dit. Jag såg det iallafall!

Sen var det halloween. Snacka om att alla, verkligen alla, klär ut sig och går in för det. Vi gick på en gata där och alla var utklädda. Stora som små, hundar som zebror. Och det var inte som här i Sverige där hälfen är djävular och hälften är inte ens utklädda, så det var kul att vara i USA över halloween. På kvällen var alla tjejerna hemma hos Klara och åt pizza, fixade oss och förade. Sen drog vi på någon fest. Typisk amerikanskt, det var jätte kul! Det var kul att få umgås med Klaras vänner som var jätte trevliga verkligen.

San Francisco är defenitivt ett ställe som jag kommer åka tillbaka till, det var verkligen en toppen stad. Det fanns allt. Och alla var så himla trevliga. Alla hälsade i affärer och så och hjälpte gärna till, stor skillnad från stela Sverige.

Det som känns konstigt är att när jag kom till Klara så känndes det som att vi inte alls hade vart bortafrån varandra så länge. Men nu när man är hemma igen så tänker jag; Jaha, när får man se henne igen? Från att vi umgicks så mycket till att vi bor på två olika ställen i världen känns konstigt. Men jag förstår att hon vill vara där och jag tycker att det är kul att hon gör det. Jag kommer åka och hälsa på henne igen såfort jag kan. Tack för att jag fick möjligheten att komma och hälsa på dig och se hur din vardag ser ut. Det var kul att få bilder på allt man bara hade föreställt sig innan.

Tack till Bill och Kaela för att jag fick bo hos er!

Jag har säkert glömt att berätta massa saker. Men inlägget blev så långt så ingen orkar väl läsa det och jag skriver mer. Men jag rekomenderar alla att någon gång åka dit. Underbart!

Älskar dig Klara och jag saknar dig här hemma, men jag vet att du har det bra så det gör mig glad, vi ses snart igen. ROTMOS <3

Halloween!



Min halloween kostym, Naghty Police!

RSS 2.0